preloader

Jak stworzyć doskonałe piwo?

Nie ma prostej odpowiedzi na to pytanie. Jedno jest jednak pewne nie da się tego osiągnąć bez doskonałych surowców!

Grist
Najlepiej nadaje się do:

piw Helles (jasnych), Marcowe, Weizenbiere (pszenicznych), o obniżonej zawartości alkoholu i bezalkoholowych oraz innych ciemnych piw.

BEST SŁÓD KARMELOWY JASNY
Grist
Najlepiej nadaje się do:

Pilsener, Helles (jasnych piw), Lager, Kölsch, Export i piw o zredukowanej zawartości alkoholu.

BEST SŁÓD KARAMELL PILS
Grist
Najlepiej nadaje się do:

piw typu Lager Wiedeński, Golden Ale, Marcowe, Porter i wielu innych

BEST WIEDEŃSKI
Grist
Najlepiej nadaje się do:

do piwMarcowe, Alt, Oktoberfest, Bock, Ale, Stout i piw pszenicznych.

BEST MONACHIJSKI
Grist
Najlepiej nadaje się do:

piw górnej fermentacji, Kölsch, Ale, o zredukowanej zawartości alkoholu i bezalkoholowych.

BEST SŁÓD PSZENICZNY
Grist
Najlepiej nadaje się do:

wszystkich piw w celu optymalizacji wartości ph.

BEST SŁÓD ZAKWASZAJĄCY
Grist
Najlepiej nadaje się do:

piw wędzonych, Export, pszenicznych, Porter, Bock, destylatów np. Whisky.

BEST SŁÓD WĘDZONY
Grist
Najlepiej nadaje się do:

stabilizacji piany.

BEST SŁÓD KRÓTKI
Grist
Najlepiej nadaje się do:

Dla wszystkich piw do zintensyfikowania koloru, piw: Alt, Schwarzbiere, Porter, Stout i Bock..

BEST SŁÓD PRAŻONY EKSTRA